Deze Innovation Challenge is opgezet als onderdeel van het DANIDA Market Development Partnership (DMDP) - Waste to Value project, dat een circulaire kunststofeconomie wil bevorderen en technische ondersteuning en middelen wil bieden aan bedrijven en organisaties die werken aan een effectief beheer van kunststofafval in Mombasa.
De Waste to Value Innovation Challenge heeft als doel een bloeiend innovatie-ecosysteem te ontwerpen waarin individuen met veelbelovende innovatieve oplossingen op het gebied van de plastic circulaire economie kunnen worden georganiseerd in zakelijke ondernemingen, worden geholpen bij productontwikkeling en bedrijfstrainingen kunnen krijgen.
MDF Training & Consultancy (Oostelijk en Zuidelijk Afrika - ESA) werkt samen met WWF-Kenya en de leden van het consortium om waardeketendexpertise samen te brengen om circulaire ondernemingen met een grote impact van vrouwen, mannen en vooral jongeren te identificeren en op te schalen, door formalisering, verbetering van de logistiek en vaardigheden rond de business case van het verzamelen, sorteren en verwerken van plastic afval in Kust-Kenya.
De overgang naar een kunststof circulaire keten versnellen
Het doel van de Innovation Challenge is om bedrijven te helpen plastic afval, dat anders in de natuur wordt weggegooid, om te zetten in waardevolle grondstoffen en een circulaire plastic economie te bevorderen. Door onze unieke aanpak toe te passen, helpen we in Fase 01 bij het identificeren van hiaten in bedrijven door voor elk bedrijf een beoordeling uit te voeren om na te denken over de processen en functies en het te vergelijken met benchmarks. We werken met elk bedrijf samen om een actieplan te ontwikkelen dat prioriteitsgebieden en acties in kaart brengt om lacunes op drie belangrijke gebieden aan te pakken: bedrijfsvoering, marketing & waardebepaling en financieel beheer. Fase 02 omvat een tussentijdse evaluatie om de positieve acties te evalueren die het bedrijf heeft ondernomen om de gestelde doelen te bereiken en om gebieden te identificeren waar de doelen niet zijn gehaald. Daarnaast zal de Innovation Challenge bedrijven informeren over de belangrijkste leerpunten en benaderingen van Responsible Business Conduct (RBC). Fase 03 brengt gevestigde publieke/private bedrijven in het land samen om hun innovatieverhalen en bijdrage aan de bevordering van een plastic circulaire economie te delen.
Het DMDP-project erkent de noodzaak van een sterk ondersteunend ecosysteem om deze innovatieve oplossingen tot bloei te laten komen en werkt eraan om verschillende actoren en initiatieven in de kunststofwaardeketen samen te brengen in een reeks openbare evenementen en om synergieën te stimuleren door samenwerking.
Registreren
Ons 18 maanden programma is ontworpen voor ondernemers in de plastic sector.
Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Challenge door vóór de uiterste inschrijfdatum een online inschrijfformulier in te vullen dat beschikbaar is op de website.
Succesvolle deelnemers worden uitgenodigd voor een persoonlijk of telefonisch interview. Over een periode van 18 maanden zal MDF-ESA via een competitief proces in aanmerking komende bedrijven selecteren om deel te nemen aan de Challenge om hun innovatieve oplossingen op te schalen. De Challenge biedt technische ontwerpondersteuning en toegang tot hoogwaardige kennis over het bouwen van innovaties en bedrijfsontwikkeling om oplossingen in plastic afvalbeheer op te schalen.
- Link voor registratie: https://forms.gle/ReXWo45V5habrWLC8
- Uiterste datum inschrijving:7 april 2023
Voor wie
o Ondernemers uit Mombasa
o Ondernemers binnen de gehele kunststofwaardeketen
o Bedrijfsideeën van vrouwen en jongeren ondersteunen
o Ondernemers hebben toegezegd beschikbaar te zijn voor de gehele duur van de Innovatie Uitdaging
Onze doelen
o Zakelijke belemmeringen in plastic circulariteit aanpakken
o Een ecosysteem voor samenwerking creëren
o Hoogwaardige circulaire banen bevorderen
o Ontwerp voor replicatie en schaal